Populismu a hloupost zvítězila nad rozumem a logikou !!!!

30.10.2019 15:30

Jak už to tak bývá, dobré věci následují ty špatné a vždy se najde hlupák, který se dokáže obalit dostatkem svých soukmenovců, aby prostadil nesmysl. Jinak se nedá hovořit o novele lesního zákona, který schválil Senát a půjde k podpisu prezidentu republiky. Ten ji nejspíše neodmítne podepsat a paskvil tak nabyde účinnosti. Přitom je jasné, že kalamita líkožrouta smrkového zvaného kůrovec není způsobena ani zdaleka zajíci, jeleny či suchem tak, jak je veřejnosti předkládáno, ale že je za tím hra mocných a z této hry plynoucí zisk jejich kapsám. Nikdo z dobrovolníků, kteří vysadili nekolik stovek sazenic se neptá, co dělá pan lesník, hajný a revírník a proč Lesy ČR neragují tak, jak by měly!!!! Proč je všude kolem monokultura smrku a proč se tedy stále dokola dělají ty samé chyby!!! Proč nám chybí čtyřpatrová struktura lesů a z toho plynoucí a převládající hladové lesy!!!!!!!!!! Moudrost starých lesníků a hajných je ta tam a nezbývá než doufat, že se jednou rozum vrátí do této země. Bry.

Senát schválil novelu lesního zákona včetně pozměňovacího návrhu zákona o myslivosti

Senát Parlamentu České republiky schválil 31. října t. r. novelu lesního zákona, která má pomoci boji s kůrovcovou kalamitou. Senátoři předlohu poslali k podpisu prezidentovi republiky navzdory tomu, že obsahuje kritizovaný pozměňovací návrh zákona o myslivosti (Svět myslivosti č. 10/2019).

Sporná úprava mysliveckého zákona se dostala do vládní novely v Poslanecké sněmovně. Předpokládá, že státní správa myslivosti bude určovat plány mysliveckého hospodaření v honitbách namísto jejich majitelů a myslivců. Důvodem je snaha redukovat stavy spárkaté zvěře, která ztěžuje obnovu lesa. Podle kritiků za řad myslivců a části odborné veřejnosti jsou změny byrokratické a omezují práva vlastníků honiteb i myslivců.
Senátor Jaroslav Větrovský (ANO) označil mysliveckou část novely za bizarní, podle jejího hlavního kritika Michaela Canova (SLK) myslivce odepisuje. S výtkami vystoupili i další senátoři, kteří se ale navzdory tomu přimlouvali za schválení předlohy. „Kdo rychle dává, dvakrát dává,“ řekl Petr Koliba (ANO). Petr Šilar (KDU-ČSL) a Miloš Vystrčil (ODS) navíc upozornili na to, že změna mysliveckého zákona má nabýt účinnosti až za dva roky a lze ji do té doby změnit. Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) uvedl, že jeho úřad ještě letos předloží novelu zákona o myslivosti, která bude zohledňovat práva vlastníků honebních pozemků i uživatelů honiteb.
Podle www.ceskenoviny.cz, 31. 10. 2019, redakce