Myslivecký rok 2013 se chýlí ke svému konci.

10.02.2014 18:44

Vážení návštěvníci našich stránek, dovolte nám, abychom vás krátce informovali o právě doznívajícím mysliveckém roku MS Nové Hrady, ve kterém oslavilo MS padesát roků své existence. Myslivecký rok počíná prvním dubnem a končí posledním dnem v měsíci březnu následujícího roku. Tak, jako v předchozích letech, vše začalo výroční členskou schůzí, kde došlo mimo jiné k významné události a to volbě nového výboru MS. Ten začal pracovat ve složení předseda MS Michal Weger, místopředseda a jednatel Martin Brychta, myslivecký hospodář Vladimír Kubeš, finanční hospodář Antonín Haškovec a brigádnický referent Miroslav Maier.

Úkolů, které musel zvládnout výbor i členská základna, bylo hodně a tak bylo třeba dát se rychle do práce a navázat na práci předešlého výboru. Vše začíná sháněním krmení pro zvěř a to jak zvěř pernatou tak spárkatou, jarní úklid se stává samozřejmostí, neboť tající sníh odhalí spousty věcí, které v přírodě nemají co pohledávat, následuje příprava na podzimní hony divokých kachen a bažantů, oslava výročí založení MS s oceněním členů za významný přínos pro MS, spolu organizace Dne ochrany přírody, myslivosti a rybářství, zpracování žádosti na dotační titul hnízdní budky pro divoké kachny, výroba více než sto kusů budek členy a čekateli MS,  brigády na údržbu mysliveckých zařízení včetně klubovny a jejího pozemku, placené brigády zajišťující finanční prostředky pro chod MS, řešení problému okolo radiace divokých prasat s Krajskou veterinární správou v Českých Budějovicích, která trvala dlouhých pět měsíců, kdy nakonec MS obstálo s čistým štítem, zajištění a příprava účasti MS na Gastronomických slavnostech ve Spolkovém domě a v neposlední řadě příprava, organizace a realizace mysliveckého plesu. Jak sami vidíte, členové MS nezahálejí a je spousta práce, kterou je nutné učinit ne jen pro další budoucnost mysliveckého sdružení, ale i pro občany města Nové Hrady k obohacení jejich kulturního života či příjemného pocitu při pohybu po naší přírodě.

To vše si vyžaduje i nemalé finanční prostředky, které si z 90 % obstarává MS samo svou činností. Během roku se udála i jedna smutná událost, když nás nečekaně na vždy opustil člen MS a člen výboru MS Antonín Haškovec. Bohužel život přináší i takové události. K zajištění bezvadného chodu MS byl do výboru zvolen Jindřich Šnokhaus a to do pozice finančního hospodáře, kde navázal na dlouholetou práci pana Haškovce. Na konci měsíce března nás opět čeká členská výroční schůze, kde budeme volit nové členy mysliveckého sdružení, nové čekatele, ale budeme též slavit významná životní jubilea našich členů a čestných členů. Bezprostředně poté, se pustíme do další práce, která bude opět spočívat v přípravě honů, zpracování dalších dotačních titulů, které by jsme rádi získali na odchytová zařízení divokých prasat, umělé liščí nory případně vypuštění koroptví do volné přírody. Přípravy II. ročníku Dne ochrany přírody, myslivosti a rybářství, tradičního mysliveckého plesu a celé řady brigádnických prací ve prospěch přírody a myslivosti na Nových Hradech. Dále nám dovolte, abychom na tomto místě poděkovali ještě jednou všem, kteří podporují naše myslivecké sdružení a to ve všech směrech. Velmi si tohoto vážíme a věříme, že naše spolupráce potrvá i nadále. Více informací, například o sponzorech mysliveckého plesu, partnerů MS či činnosti MS, můžete získat na našich internetových stránkách. Tyto najdete po zadání klíčových slov : ms nové hrady ve vyhledávači na vašem pc. Rovněž je zde k dispozici kniha návštěv, kde se na nás můžete obrátit s jakýmkoliv dotazem ohledně myslivosti. MS Nové Hrady přeje všem hezký konec zimy a začátek jara v naší krásné novohradské přírodě.