Kontrola honitby po krátké zimě

08.04.2014 17:00

Stejně tak, jako v minulých letech i letos jsme během celého roku minitorovali pořádek v honitbě MS Nové Hrady. Při těchto kontrolách se zaměřujeme na lokality, kde dochází k největšímu znečistění a zde se znažíme činit vhodná opatření k zabránění tohoto jednání ze strany méně chápavých občanů naší vlasti. Letos můžeme konstatovat, že se situace někde zlepšila, jinde je stejná nebo horší. Největším problémem je v současné době nová pískovna u Nakolic, kam se naučili lidé vyvážet různý odpad a znečišťují tak okolí. I zde jsme přijali opatření k zabránění páchání tohoto protiprávního jednání, na které zákon pamatuje vysokou pokutou za založení černé skládky. Dále se jedná o poměrně odlehlé lokality, kdy si člověk musí sednout a jen nechápavě kroutit hlavou, jak někomu může stát za námahu naložit plechovou vanu na káru a vézt ji dva kilometry od civilizace, kde ji hodí do stoky u lesa. To už chce mít v hlavě hodně odpadu!!!! O vyhozeném bojleru nebo starých pneumatikách nemluvě. Tyto máme zjištěné v prostoru Nakolic a Vyšné, Veveří nebo Žárského lesa. Do těchto míst se v nejbližší době vypravíme a tento nepořádek uklidíme, jde nám totiž o pořádek v lese, bezpečí zvěře a její ochranou před zraněním. Opakovaně jsme řešili problém se zraněním tlapek našich loveckých psů, kdy si je rozříznou o plechy či střepy rozbitých lahví. Závěrem nezbývá než vyslovit přání, že se takoví lidé nad sebou zamyslí a začnou se chovat tak, aby i naše děti měly krásné lesy plné zvěře a nebrodily se hromadou odpadků. Každý z vás, kdo bude takovému jednání přítomen, nebojte se proti těmto znečišťovateům vystoupit, nebo jejich jednání nahlásit. Není to nic špatného, když chceme, aby po nás nezbyla jen potopa!!! Všem slušným návštěvníkům naší přírody děkujeme. -Bry-