Hlavní lovecká sezona drobné zvěře začala!

03.09.2014 11:48

Vážení kolegové myslivci a návštěvíci našich stránek, začalo nám dle kalendáře podzimní období a s tím souvisí i začátek hlavní lovecké sezony na drobnou zvěř. Vyjma bažantů jsou zde samozřejmě i divoké kachny. Zde připomínáme novinku letošního roku. Novelou zákona 1. 7. 2014 bylo upraveno ustanovení o lovu vodního ptactva, kdy je možné znovu používat olověné broky, což jak každý praktický myslivec ví, je krok zpět k osvědčenému způsobu lovu nejen divokých kachen. Ocelové broky postrádaly potřebný lovecký efekt a rovněž jejich ekologické použití je více než pochybné, oproti olověným brokům. Nezbývá tedy nic jiného, než zaběhnout nakoupit náboje a vyrazit k vodě či do remízků. Nyní se ukáže, jak dobře jsme pečovali o drobnou zvěř v jarních a letních měsících. Doufejme, že budeme sklízet dobré úlovky a budeme obohaceni o nové zážitky z lovu. Závěrem přípomínáme dodržování myslivckých tradic, myslivecké mluvy a používání loveckých psů dle zákona. Lov drobné vodní pernaté zvěře je lovem společným a proto dbejte zákona, kdy se lovu účastní nejméně tři střelci a lovecky upotřebitelný pes. Dále v MS Nové Hrady lovíme pouze ve středu a v sobotu. Lovu zdar! Bry