Červen, měsíc myslivosti a ochrany přírody.

03.06.2020 12:00

Vážení návštěvníci našich stránek, tak, jako každý rok i letos připomínáme významný měsíc červen, měsíc myslivosti a ochrany přírody. Věříme, že si tento měsíc připomene co nejvíce myslivců a svou prací v honitbě pomohou nově narozené zvěři usnadnit první dny jejich životů. Především je nutné pomoci srnčí, zaječí, bažantí, koroptví a další, před sečením a vejít ve spolupráci se zemědělci a udělat vše možné proto, aby se zachránilo co nejvíce životů, které hasnou v těžko uvěřitelných bolestech po useknutí končetin, přeražení páteře apod. Zde je nutné dodat, že u nás na Nových Hradech se každý rok najde hrskta pravých myslivců, kteří nelení a na úkor svého volného času věnují zvěři svou péči. Těm se náleží poděkovat.

Bohužel letošní rok jsme kvůli koronaviru nemohli být účastni na akci, kterou se každý rok snažíme propagovat ochranu přírody a myslivosti, Den ochrany přírody, myslivosti, rybářství a včelařství 2020. Věříme, že si příští rok vše vynahradíme.

Závěrem dovolte, aby jsme požádali vás všechny, kteří se budete na svých cestách pohybovat v přírodě, aby jste dodržovali pravidla slušného chování, drželi se značených cest a své pejsky měli vždy na vodítku. Přejem hezké letní dny. MS Nové Hrady. Bry.