Září v MS Nové Hrady

22.09.2013 21:20

Vážení návštěvníci našich stránek, dovolte nám, abychom vás informovali o aktuální činnosti našeho sdružení. Po celé září probíhaly lovy na divoké kachny a také hony, především hony poplatkové pro zahraniční hosty. Vše proběhlo v pořádku a tak jsem se mohli do honu na divoké kachny pustit i my, členové MS. Předem je na místě poděkovat všem, kteří se obětavě zapojili do přípravy a průběhu honů ať už to jsou členové výboru při vyjednávání o lovech nebo členové či přátelé MS, kteří pomohli s organizací a zajištěním všeho potřebného. Krom členů MS by jsme rádi poděkovali dlouholetému honci panu Václavu Kopřivovi, který připravoval občerstvení a obsluhu pro všechny naše hony a pani Monice Šnokhausové, která nám uvařila vynikající guláš. Rovněž pan Mikulášek a pan Miroslav Weger st. připravili vynikající jídla a tak bylo vše jak má. Lov samotný prběhl rovněž dle plánu a tak zbylo i dost kachen ve volné přírodě, které zčásti zajistí budoucí generace divokých kachen na našich rybnících.

Vrcholí lov trofejových srnců a průběrný lov zvěře srnčí samičí. Rovněž lovíme zvěř dančí a zvěř černou. Zde je stálým problémem vyšetření na radiaci divokých prasat, který je v řešení s KVS Jčk a KVS ČR v Praze. Jak jsme již dříve informovali ihned poté, co obdržíme stanovisko k našemu odvolání, bude věc kompletně zveřejněna na našich internetových stránkách a v dalších odborných tiskovinách, především v časopisu Myslivost.

Členové i čekatelé MS jsou v plných přípravách na zimní období, kdy vrcholí instalace nových krmných zařízení pro období nouze nebo jejich oprava. Rovněž se připravujeme na konání poslední leče a v plném proudu je příprava mysliveckého plesu, který by se měl uskutečnit dne 17. 1. 2014 v hotelu Máj. Rovněž pokračujeme v přípravě druhého ročníku akce Den ochrany přírody, myslivosti a rybářství. Vrcholí instalace hnízdních budek a dokončení administrativy pro žádost o grant o kterém jsme vás taktéž informovali.

Vrcholem měsíce září je jelení říje, která vrcholí dle tradice na Václava tedy 28.9. Chladné počasí naznačuje, že říje již běží a můžeme se těšit na dobrou říji.

Závěrem by jsme rádi požádali všechny návštěvníky našich lesů, aby měli na mysli, že zvěř potřebuje před zimou klid a dostatek prostoru pro intenzivní příjem potravy, který ji zajistí dostatečné zásoby na zimní měsíce. Držte proto své čtyřnohé miláčky na vodítkách a pohybujte se prosím pouze po vyznačených cestách. Za nedlouho začnou naháňky na černou zvěř a pokud vstoupíte do leče a nebude o vás nikdo vědět, můžete snadno přijít k újmě. Děkujeme všem slušným návštěvníkům a přejeme hezký podzim. – Bry-