Brigádnická činnost MS v plném proudu !

26.05.2013 20:11

Jaro je v plné síle i když tomu počasí příliš nenasvědčuje, ovšem práce nepočká a tráva už vůbec ne. Co jsme tedy už stihli udělat? Máme posečeno kolem celého areálu odchovny, vyčištěné okapy na klubovně - odchovně, vypletou skalku, uskladněné jadrné krmení, vyoranou topinamburu, jsou hotová zvěřní políčka v honitbě i políčka topinambury na odchovně, je poskládané nasekané dřevo, máme zavezenou kamennou sůl, posečenou trávu okolo podniku Dobrá voda, vyvezené kachny z polodivokého chovu na rybníky a asanaci a kontrolu krmelců a krmných zařízení, o kterých jsme se zde již zmiňovali.

A co nás čeká?  V honitbě práce nekončí nikdy, takže je potřeba odstranit staré a nefunkční myslivecké zařízení, věnovat se stále zvěřním políčkům, opravit a zprovoznit umělé nory k lovu divokých lišek a intenzivně plašit zvěř tam, kde bude v nejbližší době probíhat kosení trávy, kdy tato plocha tvoří velké procento z honebního pozemku. Zde je nutná dobrá spolupráce se zemědělci, kteří uvedené pozemky obhospodařují. Na konci června by jsme měli mít hotové kachní budky, které budeme během července instalovat na vytipované rybníky. Dále jsou v plném proudu přípravy na Den ochrany přírody, myslivosti a rybářství, které se kvapem blíží a na který vás všechny již nyní zveme.

V přírodě je v plném proudu zrození nových životů a tak je potřeba, aby se všichni členové MS, ochránci přírody a lidé s přírodou sžití, zasadili o dohled nad chováním některých návštěvníků lesů, luk, polí a rybníků. Nesmíme dovolit, aby kdokoli poškozoval přírodu nám, jejím obyvatelům a generacím příštím.